Την Κυριακή 2/4/2023 ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα την «Καλλιέργεια της έννοιας της συναίνεσης» στα παιδιά.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου από τις 11.00 έως τις 13.00 από την ψυχολόγο παίδων και εφήβων Αμαρυλλίδα Παϊδούση.
Το εργαστήριο απαντά στην ανάγκη να προστατεύσουμε τα παιδιά από καταστάσεις που τα εκθέτουν σε βία, είτε αυτή παίρνει τη μορφή ενδοσχολικής βίας, είτε παρενόχλησης ή ακόμα και κακοποίησης.
-Πόσο συχνά συναινούν τα παιδιά;
-Παίζει ρόλο η ηλικία;
-Πώς μπορούν να ενδοβάλλουν την έννοια ώστε να αναγνωρίσουν και να απομακρυνθούν από επικίνδυνες καταστάσεις;
-Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να ενδυναμώσουμε τα παιδιά ώστε να ακούνε το ένστικτό τους;
-Πώς βρίσκουμε την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ αυτοδιάθεσης, κοινωνικής προσαρμογής και σεβασμού των ορίων του άλλου;
-Πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη και διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μας μιλήσουν σε περίπτωση που εκτεθούν σε κίνδυνο;
Το εργαστήριο αυτό έχει σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των ενηλίκων στο πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν την έννοια της συναίνεσης με στόχο να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους γύρω τους αλλά και οριοθετώντας και προστατεύοντας τον εαυτό τους.
Η ενδυνάμωση των παιδιών ξεκινά από το σπίτι, από το σχολικό και το οικογενειακό περιβάλλον και είναι ευθύνη των ενηλίκων. Θα συζητήσουμε πώς αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 6977 625534